Ár: - Ft

Jótékonyság**********

Jót tenni vásárlással? Mi sem egyszerűbb!
Vásárolj a Forpet.hu webáruházban és egy állatvédő egyesületet támogatsz vele!2017. első felében a Tappancs Állatvédő Alapítvány számára gyűjtünk, erről a Facebook oldalunkon döntöttetek!

Szeretnénk bemutatni ezt a remek szervezetet, hogy ti is láthassátok, hová fog menni a Ti jóvoltotokból az adomány, amely minden egyes rendelésből 50 Ft , az összegyűlt támogatási összegből pedig tápot, felszerelést, építőanyagot lehet majd választani. (Amit a nyertes állatvédő szervezet szeretne.)

A Tappancs Állatvédő Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy átmeneti otthont teremtve menedéket nyújtson a Szegeden és környékén élő kóbor állatoknak, melyet már 2003-ban lakossági összefogással meg is tudtunk valósítani.

A Tappancs Tanya állatmenhelyünkön 2017 év elején egyszerre már 200 állatnak (kutya és macska) nyújtunk átmeneti otthont. Évente kb. 350 állatnak találunk új gazdát. Minden felnőtt kutyát és macskát ivartalanítva, a kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adunk örökbe. Lakossági segélyprogramot működtetünk, ahol a rászoruló állattartók kedvezőbb áron vagy ingyenesen végeztethetik el az ivartalanítást, vagy életmentő műtétet az állataikon.

2007 decembere óta Állatvédelmi Őrszolgálatot működtetünk, ahol az állatkínzás vagy rossz állattartás-gyanús bejelentések kapcsán segítséget nyújtunk az állat környezetében élők számára a helyes állattartási normák betartásához, melyek az állat és az ember javát egyformán szolgálják.
2008-tól a Szegeden élő hajléktalanok állatai részére biztosítjuk a felmerülő állategészségügyi ellátást, valamint a gazdák segítségével igyekszünk életüket kényelmesebbé tenni. Mivel sok hajléktalan egyetlen igazi társa az állata, fontosnak tartjuk segíteni nekik. Évente 40-60 kutya szerepel a programunkban.

Kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektettünk az aktív állatvédelem mellett a megelőző tevékenységre is. Rendszeresen tartunk iskolákban különféle korcsoportok részére szemléletformáló foglalkozásokat, 2012 óta terápiás kutyákkal is. Az állatmenhelyünk fejlesztésekor figyelembe vettük, hogy legyenek olyan területek is, amelyek alkalmasak diákcsoportok biztonságos fogadására is. Ezzel még élménydúsabbá és maradandóbbá tesszük a foglalkozásainkat. Önkénteseink mind a menhelyi feladatok ellátásában, mind a városi rendezvényeken és a szemléletformáló foglalkozásokon is kiveszik részüket. Ezzel egyrészt az eredményességünk növekszik, másrészt a résztvevő önkéntesek részére tartalmas, értelmes tevékenységet kínálunk.


Segítsetek ti is vásárlásotokkal a Tappancstanya lakóinak!